Informatie

Fiets Huren in De Betuwe

Fiets Huren in De Betuwe

Wanneer u een fiets huurt bij ons, huurt u geen rijwiel maar een dag plezier. Wij helpen u bij het bepalen van uw route in de prachtige omgeving van de Linge. Wij assisteren u graag bij de keuze van het rijwiel, het afstellen naar uw wensen en voorzien u van een routekaart van de omgeving.

“Fiets Huren in de Betuwe”  is gelegen in de Betuwe aan de rivier de Linge, een van de meest idyllische riviertjes van Nederland. Langs de Linge fietst u langs pittoreske dorpjes, fruitboomgaarden, schitterende natuurgebieden en forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, zoals Fort Asperen en het Fort bij de Nieuwe Steeg (Geofort).  U vertrekt vanuit Enspijk of Buurmalsen.

Onze vestigingen zijn centraal gelegen tussen Utrecht, Den Bosch, Gorinchem en Tiel.

Wij hebben alleen pinmogelijkheden op locatie Enspijk

Met de 7 Shimano Nexus versnellingen heeft u altijd eenvoudig de juiste versnelling te pakken. Verder is de Bikkel ZOAC Nexus 7 Dames voorzien van een verende zadelpen en een verende voorvork. Met deze lichtgewicht stoere stadsfiets heeft u ook geen enkel probleem met langere fietstochten. De fiets is namelijk luxe uitgevoerd waardoor u elke fietsrit comfortabel wordt.
Bikkel iBee TB matt black elektrische damesfiets 7 versnellingen. De Ibee is in de basis een gewone fiets die elektrisch ondersteund wordt. De fiets is nauwelijks herkenbaar als een elektrische fiets en kan ook prima gebruikt worden met de ondersteuning uit. Dit komt mede door de lichte krachtige motor; de motor geeft geen extra weerstand tijdens het fietsen zonder ondersteuning. De Bikkel Ibee is standaard voorzien van een eenvoudig en intelligent elektrisch systeem, zodat bij een storing het probleem makkelijk te vinden en op te lossen is.

Openingstijden vestigingen:

De vestigingen Enspijk en Buurmalsen zijn van begin april tot eind oktober (afhankelijk van het weer en de reserveringen) geopend van:

Maandag t/m zondag van 09.00 – 20.00 uur

Kantoortijden kunnen afwijken van bovengenoemde tijden. Indien wij telefonisch niet bereikbaar zijn kunt u een email sturen.

Reserveren aanbevolen.

(*)Het kan voorkomen dat niet beide vestigingen open zijn dus belt u even om te informeren. Fiets huren in de Betuwe behoudt zich het recht voor om op rustige dagen de boeking over te zetten naar een andere locatie dan geboekt. Bij slecht weer adviseren wij u om even te bellen of we open zijn, het zou kunnen dat wij bij slecht weer eerder dicht gaan of helemaal gesloten zijn.

Voor bedrijven, scholen of groepen zijn er meer mogelijkheden buiten de reguliere openingstijden. Informeert u naar de mogelijkheden.

Omgeving

De Linge is een riviertje dat zich al slingerend een weg baant, dwars door de Betuwe (ook wel de Fruittuin van Nederland genoemd). In vroeger jaren (enkele eeuwen geleden) was de Linge een woeste, brede rivier, die jaarlijks buiten haar oevers trad. Nu is de Linge een lieflijk en nagenoeg stilstaand water. Slechts de vele wielen herinneren aan haar onstuimige karakter van weleer. De Linge is Nederlands langste eigen rivier (108 km) en vindt haar oorsprong vlakbij Duitsland. U ziet er echter geen grote doorgaande schepen. Bij Tiel kruist de Linge namelijk het Amsterdam-Rijnkanaal, hetgeen een voor de doorgaande scheepvaart onneembaar obstakel is.

Wat u wél zult zien zijn schitterende boerderijen, weelderige boomgaarden, oude molens en kerkjes, schattige dorpjes en vestingstadjes met gezellige terrasjes aan het water, wuivende rietkragen, grienden, grazend vee en dieren die u in Nederland niet (meer) zou vermoeden, zoals ijsvogels, ooievaars, roerdompen, herten, reeën en zelfs schildpadden!

Om al dit moois op een speciale manier te ontdekken, zou u per fiets vanaf de kant en per kano vanaf het water hier op avontuur moeten gaan.

Maar waarom dan niet bijvoorbeeld heen per kano en terug per fiets?

Bij Fiets Huren in De Betuwe is dit mogelijk! Wij verhuren namelijk niet alleen kano’s en kajaks, maar ook fietsen. Wij beschikken over een drietal verhuurlocaties langs de Linge, op een ideale plaats en afstand van elkaar, zodat wij de mogelijkheid kunnen bieden om op 1 dag relaxed per kano heen, en per fiets terug te gaan.

Een fantastische kanotocht door afwisselende natuur en kleine dorpjes en een fietstocht terug via een gedeelte van de “Lingeroute”, een van Nederlands mooiste fietstrajecten. Of u nu alleen komt of met uw partner of gezin, iedereen is bij ons op het juiste adres. Ook grote(re) groepen. Door het rustige karakter van De Linge is deze bij uitstek geschikt als kanorivier voor jong en oud en alles daar tussenin. Zelfs een frisse duik is geen enkel probleem; zowel de temperatuur als de kwaliteit van het water in de Linge is hiervoor prima geschikt.

Wij bieden een scala van mogelijkheden voor welke groep dan ook, of het nu gaat om een verjaardagspartijtje, vrijgezellenfeest, personeelsuitje, teambuilding-dag, meeting-onderbreker, familiereünie, sportdag, of wat dan ook. Wij zijn u graag van dienst met originele ideeën voor een compleet verzorgd uitstapje!

Kom jij ons team versterken?

De Betuwse Stromen is al 30 jaar een begrip in de Betuwe. Buiten op onze 2 rondvaartschepen ontvangen wij ook vele toeristen voor kano-, fiets- en sloepverhuur. Wij zijn in het seizoen voortdurend op zoek naar versterking van ons team. Word jij onze nieuwe collega?

Heeft u een vraag?